Skip to main content

Werkplaats Systemisch Leiderschap


Meer impact als leidinggevende maken?

Systemische werkplaats voor leidinggevenden

Je bent begonnen met leiding geven omdat je echt iets wil betekenen voor de ontwikkeling van je teams. Maar man, de praktijk is soms echt een uitdaging, en die teamdynamieken zijn sterk. Elke dag kom je voor nieuwe uitdagingen te staan. Voor je het weet ben je alleen maar bezig met brandjes blussen, zonder dat je de echte oorzaak aanpakt. Dat voelt zo frustrerend.

In onze werkplaats leren we je om een stapje terug te doen en te kijken naar wat er allemaal speelt, Om speuren naar de dingen die je niet meteen ziet maar wel voelt. We nemen je mee op een reis om de wortel van de problemen te vinden en om te begrijpen wat jij en je team echt nodig hebben. Als je die gevonden hebt zie, voel en ervaar je de flow en ruimte die er dan ontstaat.

 

 

Wist je dat je onbewust jouw eigen geschiedenis met je meedraagt en meeneemt naar je werk?

In onze werkplaats ontdek je welke thema’s resoneren wanneer de teamdynamiek op volle toeren draait. Hoe reageer je dan en hoe helpt dit om stevig op je eigen plek te blijven staan, daar waar je dat gevoel van overzicht, rust en flow ervaart?

Inschrijven voor onze werkplaats vergt moed, moed om jezelf echt te ontmoeten. Het is deze ontmoeting die een grote impact zal hebben op jouw leiderschap.

Leer leiden vanuit een systemisch perspectief en  je zal ontdekken dat er zoveel meer mogelijkheden zijn in je team, de vergaderingen in de gesprekken en binnen de organisatie waar je werkt.

Begeleiding

De systemische werkplaats voor leidinggevenden wordt begeleid door twee ervaren trainers/teamcoaches die je ondersteunen en uitdagen om het beste uit jezelf en je team te halen.

Linda Bovendorp

is opgeleid als systemisch coach voor leiders en teams, is eigenaar van het teamcoach bureau Versie Twee en werkt als teamcoach bij Stichting Philadelphia. Ze staat dagelijks met de voeten in de teamcoachklei. Ze coacht leidinggevenden en teams. Geeft trainingen over teamontwikkeling en communicatie, en is gespecialiseerd in het werken met complexe systemen en dynamieken.

Judy de Graaff

is organisatieadviseur, werkt systemisch en is lichaamsbewust coach. Daarbij is zij Embodied Leadership trainer en Synergoloog (lezen en decoderen van lichaamstaal). Met haar bedrijf Het Oogpunt begeleidt en traint ze professionals en organisaties in diverse branches. Ze helpt leidinggevenden en teams om hun eigen kracht en wijsheid te benutten door blokkades te overwinnen. Met The Leader’s Trail neemt ze mensen en teams mee op ontwikkelreis naar Schotland.

  Werkwijze

                                                                                   

In deze werkplaats leren we je de systemische principes en benaderen we jouw uitdagingen vanuit een systemisch perspectief. De systemische informatie en de ervaringen die we aanreiken geven je meer (be)grip op de onderstromen in je team en de impact van jouw rol op verschillende dynamieken.

Je gaat ervaren hoe je je hoofd, hart en lichaam kunt inzetten om vanuit je eigen plek in het systeem te handelen. Hierdoor verdiept je natuurlijke leiderschap en train je je eigen innerlijke kompas. Daarmee kom je steviger en tegelijk meer ontspannen in je rol te zitten. Je gaat dynamieken doorzien en ontdekt hoe je door jouw beweging en handelen de dynamiek kunt beïnvloeden.

De leiderschap werkplaats is interactief, praktisch en persoonlijk. Je werkt aan je eigen vragen samen met andere leidinggevenden in verschillende werkvormen, zoals:

 

 • Systemische oefeningen
 • Opstellingen
 • Lichaamsgerichte interventies
 • Coaching

Verlang je naar verdieping in je leiderschap? Als mens en professional? Dan is deze werkplaats voor jou.

Locatie

Boscafe de Beken
Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum

De locatie is een sfeervolle en rustige plek, waar je je volledig kunt concentreren op je leerproces. Het Boscafe heeft een warme gastvrijheid en een passie voor biologische producten. De Bosuil is een lichte ruimte waar creativiteit de vrije loop kan nemen, waar ideeën bloeien en waar je mooie leerervaringen op kunt doen.

Programma

vrijdag 5 april 2024: inloop 9:30 en start programma om 10:00 tot 21:30
zaterdag 6 april 2024: inloop 9:30 en start programma 10:00 tot 17:00
zondag 7 april 2024: inloop 9:30 en start programma 10:00 tot 13:00

Deze werkplaats wordt twee keer per jaar aangeboden .
Data najaar: 11 t/m 13 oktober 2024

 

Prijs

De kosten zijn € 1.500,- ex. BTW per persoon, inclusief heerlijke lunch, avondsnack, koffie, thee en materiaal.

Aanmelden

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Vragen / Opmerkingen

  NEEM CONTACT

  MET ONS OP

   Je naam (verplicht)

   Je e-mail (verplicht)

   Onderwerp

   Je bericht