Skip to main content

Tip 1: Maak het persoonlijk

Mensen willen zich in jouw herkennen. Vorige week luisterde ik naar een lezing en ik merkte dat ik moeite had om bij het verhaal te blijven totdat hij een persoonlijk verhaal deelde. De zaal hing aan zijn lippen. Zijn verhaal duurde een half uur waarvan de 5 minuten waarin hij zijn persoonlijke verhaal vertelde veruit het meeste indruk maakte. Die 5 minuten inspireerde mij. Dat doe je door te delen wat

A jouw persoonlijk verhaal is

B jou aan het denken zette

C jouw worsteling is geweest

D jou leerpunten zijn of zijn geweest

 

Tip 2: Breng je visie naar de praktijk

Waar wil je naar toe? Hoe ziet dat er concreet uit? Op inhoud maar ook in de samenwerking.

Let op dat je geen container begrippen gebruikt.  Breng je boodschap dicht bij de praktijk. Bedenk wat dat betekent op een doordeweekse maandag in de wekelijkse briefing of de maandelijkse vergadering met je team.

 

Tip 3: Hou het kort!

Beperk je tot bijvoorbeeld 3 hoogtepunten van 2019 of 3 speerpunten in 2020. Voorkom ellenlange opsommingen. Je hoeft niet volledig te zijn, wel inspirerend!

 

Tip 4: Spreek je waardering uit

Geef complimenten en erkenning aan mensen en teams.

Waar ben je trots op?  Wat waardeer je aan jullie organisatie? Dat geeft teams vleugels!

 

Tip 5: Ben bereikbaar

Maak ruimte voor vragen, opmerkingen en sta open voor tips. Blijf ook nieuwsgierig naar de uitdagingen die er op de werkvloer ervaren worden door je teamleden. Zo blijf je als teamleider aangehaakt op hetgeen er leeft op de werkvloer en in de context waarin het team opereert.

Wil je in het nieuwe jaar aan de slag met jullie team? Focussen op nog betere samenwerkingen?

Wij helpen jou als teamleider het beste uit je team te halen. Teams gaan beter samenwerken en halen gezamenlijke resultaten waar de organisatie trots op is.

www.versietwee.nl

ePaper not found

Interesse, vragen of een vrijblijvend gesprek aanvragen?
Neem contact met ons op!

Like / deel dit bericht